Hallgatóink a honlapra a Neptun rendszerben használt bejelentkezési név és jelszó használatával tudnak bejelentkezni. Munkatársaink a SZIE Informatikai Hivatal által biztosított "webmail-es" felhasználói név és jelszóval tudnak bejelentkezni.

Ökozöldség- és gyümölcstermesztő képzések nemzetközi együttműködéssel

Két új biokertészeti felnőttképzési program és egy gyakorlati kézikönyv önálló biokertészet beindításához – ezek a most záródó nemzetközi ECOVOC projekt legfontosabb eredményei. Az Egész életen át tartó tanulás programhoz kapcsolódó Leonardo da Vinci innováció transzfer projekt angol, francia, holland és katalán partnerek közreműködésével valósult meg. Az ECOVOC projekt gazdája a gödöllői GAK Nonprofit Közhasznú Kft., hazai szakmai partnere a Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kara.

Hír | 2013. Sep 26.

 Az ökozöldség és az ökogyümölcs termesztés témájában kidolgozott két, egyenként 380 órás képzést idén ősszel meg is hirdeti Gödöllőn a GAK Kft. Képzési Központja. A hiánypótló tanfolyamokon egy éven át tanítják a biokertészet számtalan mesterfogását a SZIE oktatói.

A magyar nyelvű képzési tanmenet két évig tartó projekt során született meg, melyben közép- illetve felsőfokú szakképzésben nagy tapasztalattal rendelkező külföldi partnerintézmények adták át saját tananyagaikat, módszertani tapasztalataikat. A leendő képzések erőteljesen gyakorlatorientáltak, a gyakorlat aránya 60%, az elméleté 40%. A gyakorlati szemléletet erősíti, hogy a tanfolyam egy teljes éven át tart, havonta 4-5 képzési nappal, így a résztvevők a különböző évszakokban aktuális kertészeti teendőket el tudják sajátítani.

A kidolgozott tananyag mellett a projekt másik jelentős eredménye a „Gyakorlati kézikönyv önálló biokertészet beindításához - Kézikönyv az új generációs zöldség- és gyümölcstermesztők számára” című könyv, amely 200 oldalban felölel minden lényeges témát, amelyet biokertészet létrehozásakor átgondolni, megtervezni érdemes. A kézikönyv magyar, angol, francia, holland és katalán nyelven is kiadásra került, hozzáigazítva az adott országok sajátosságaihoz. A könyv fejezeteit az egyes partnerintézmények munkatársai írták, s ezután nemzetközi szerkesztőbizottság öntötte végleges formába.

A kézikönyv a Kutatók Éjszakája rendezvényen szeptember 27-én 15.00-18.00 óra között kerül először a nagyközönség elé, a SZIE Környezet- és Tájgazdálkodási Intézetében, a KTI I. számú oktatóépület Humán Stúdiójában.

A Kutatók Éjszakája rendezvényen a környezetkímélő gazdálkodás népszerűsítése érdekében az ECOVOC projekt csapata játékos vetélkedővel és origami sárgarépa hajtogatással várja a nagyközönséget. 

 

Forrás megtekintése