Kreditelismerési kérelem

Kedves Felvételiző!

A mesterképzésre történő jelentkezés esetén a felsőoktatási intézmény feladata megvizsgálni, hogy a jelentkező korábban szerzett oklevele megfelel-e a felvételi követelményeknek.

Amennyiben a jelentkező oklevelét olyan alapképzési szakon, képzési területen szerezte, amely nem az ún. teljes kreditérték beszámítású (egyenesági) szakok közé tartozik, akkor – a korábban szerzett ismeretek megvizsgálására vonatkozóan – az intézmény hatásköre ún. kredit elismerési eljárást lefolytatni, és a döntésről szóló határozatot a jelentkező részére kiadni.

A jelentkező ezért a felvételi jelentkezés előtt, vagy azzal párhuzamosan kredit elismerési eljárást kell, hogy kezdeményezzen a felsőoktatási intézményben. A kreditelismerési eljárást szakonként kell kérni és lefolytatni.

A kérelem melléklete a leckekönyv vagy az Oklevél Melléklet (minden oldaláról készült) fénymásolata.

A Kreditelismerési kérelmet az alábbi címre mellékleteivel együtt kell eljuttatni:

Szent István Egyetem
Egyetemi Tanulmányi Hivatal
MKK Tanulmányi Titkárság
Gödöllő
Páter Károly utca 1.
2100

Kérem, hogy a borítékon feltétlenül tüntesse fel a megpályázott szak/szakok nevét is. Több szak esetén egy borítékban küldhető a kérelem, de annyi leckekönyv/Oklevél Melléklet másolatot kérünk, ahány szakra kéri a kredit elismerési eljárás lefolytatását!

A kérelem szolgáltatási díja 5.000 Ft/szak, melyet az alábbiak szerint kell elutalnia:

SZIE 10032000-00282826-00000000 számlaszám

Közlemény: MKK 31S039901

A befizetésről számlakérő nyilatkozat kitöltése kötelező!

Az utalásról szóló befizetési bizonylatot és a kitöltött számlakérő nyomtatványt szíveskedjen a kérelemhez csatolni!

 

A krediteljárás 7-30 napot vesz igénybe, melyet követően a határozatot a megadott címre postázzuk.

Amennyiben Ön már rendelkezik a Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Karának kredit elismerési határozatával, természetesen csak abban az esetben kell újból benyújtania a kérelmét, ha a jelenlegi jelentkezésénél más MSc szakot/szakokat is megjelölt.