Gödöllői részvétel a VidékVeled konferencián

Az agráriumra jellemző diverzitás határozta meg a Makón október első hétvégéjén megrendezett VidékVeled konferenciát, ahol SZIE Gödöllői Campusa is képviseltette magát. A változatosságban a rendező elv, a közös pont, mindig az agrárium, a termőföldhöz, a termeléshez való viszony volt. A kiemelt területek  az oktatás, a fiatalok lehetőségei és a vidék fejlődési-fejlesztési lehetőségei voltak. Ehhez kapcsolódóan Dr. Kovács-Weber Mária a Gödöllői Campus oktatási főigazgatóhelyettese mutatta be a Campus képzési kínálatát az oktatás szekcióban, míg a „Vidéki sikersztori” szekcióban pedig Dusnoki Csaba osztatlan agrármérnök szakos hallgatónk ismertette a sikeres generációváltás hátterének, tanulmányainak és gazdálkodásuknak kapcsolódási pontjait.

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat így mutatta be rendezvényét:

„A VidékVeled Fesztivál a modern vidéki életérzést ünnepli. Egy hangulatos, informatív konferencia és fesztiválprogram Makón, tele a vidék szeretetével, hangulatával, lehetőségeivel. Célunk, hogy megteremtsük azt a vidéki sokszínűséget, amely a hagyományok, közösségek és a vidék rejtett értékeinek kivételes kölcsönhatásával hívja életre az új kapcsolódásokat, jövőbemutató lehetőségeket. A konferencia és fesztivál bemutatja a leginspirálóbb vidéki sikersztorikat, segíti a fiatalok elhelyezkedését, kiemelt értékeket közvetít, számos aktivitással, szakmai konferenciával, zenei programmal és kikapcsolódási lehetőséggel várja a látogatókat. Feladata, hogy összekapcsolja az egyes szereplőket: szakembereket, közösségeket, szakmai szervezeteket, a jövő generációját és minden érdeklődőt.”

A jól szervezet fesztivál minden bizonnyal eléri, elérte célját. Bízunk benne, hogy ez Campusunk esetében a képzéseink iránti növekvő érdeklődéssel mutatkozik majd meg! Köszönjük, hogy ott lehettünk!