Kitüntetésben részesült Dr. Kassai M. Katalin

A Szlovák Tudományos Akadémia Hidrológiai Intézetének jubileumi konferenciája alkalmából november 7-én dr. Kassai M. Katalin, a Szent István Egyetem Növénytermesztési Intézetének igazgatója az intézmények között lévő több mint egy évtizedes együttműködés elismerése okán szlovák akadémiai kitüntetést és elismerő oklevelet vehetett át.

A két intézmény az elmúlt időszakban számos közös bilaterális és európai projektben folytatott és folytat ma is kutatási együttműködést, e határokon átívelő tudományos tevékenység pedig mindkét intézmény számára kölcsönös haszonnal jár. A kutatócsere, a PhD képzés, a közös konferenciarészvétel, illetve a közös publikációs tevékenység egyaránt erősítette az együttműködést. A Növénytermesztési Intézet és a SZIE MKK a jövőben még szorosabbá kívánja tenni a Szlovák Tudományos Akadémia kutatóival való kapcsolatot.

Képünkön dr. Yvetta Velisková intézetigazgató, prof. dr. Tomás Orfánus államtitkár és dr. Kassai Katalin intézetigazgató látható a kitüntetés átadásakor.