FAO ösztöndíjas hallgatók az Agrárminisztériumban

FAO ösztöndíjas hallgatók az Agrárminisztériumban – 2019. december 9.

Karunk nemzetközi oktatási tevékenységének fontos részét képezi a FAO és az Agrárminisztérium által szervezett ösztöndíjprogram, amelynek keretében jelenleg 14 hallgató tanul graduális képzésben. Az elmúlt tanévben hat hallgató érkezett karunkra és választotta a Mezőgazdasági Vízgazdálkodási Mérnök szakot, 2019 szeptemberétől pedig újabb nyolc hallgató kezdte meg tanulmányait a Mezőgazdasági Biotechnológus mesterszakon, angol nyelven.

Immár hagyomány, hogy az ösztöndíj program keretében az Agrárminisztérium vendégül látja az újonnan felvett hallgatókat. Az eseményen, amelyre december 9-én a Minisztérium kupolatermében került sor – 16 ország, 25 hallgatója vett részt.

Az ösztöndíjasokat Belánszky-Demkó Zsolt helyettes államtitkár és Raimund Jehle a FAO Regionális Irodájának vezetője köszöntötte. Bemutatták a FAO és Magyarország közötti együttműködés legfontosabb elemeit, amelynek egyik pillére az ösztöndíjprogram. Hangsúlyozták, hogy a program szerepe elvitathatatlan a fejlődő régiók agrárproblémáinak megoldásában.

A protokolláris program állófogadással zárult, ahol a hallgatók nagy örömmel beszélgettek más hazai egyetemen tanuló honfitársaikkal és az ösztöndíjprogram koordinátoraival. Végül – vendéglátóink jóvoltából – a program egy parlamenti látogatással zárult.