I. Szaktalálkozó mesterfokon - beszámoló

Első alkalommal került sor az MKK mesterszakjainak új típusú bemutatkozására, amely az eddigiektől eltérő módon nem frontális előadás, hanem interaktív beszélgetés formájában történt meg. A Kar 12 mesterszakjából négy mutatkozott be február 27-én: az állattenyésztő mérnöki, a környezetmérnöki, a mezőgazdasági biotechnológus és a növényorvos mesterszakról kaphattak bennfentes információkat az érdeklődők.

Az asztalok körül kialakult kis csoportos beszélgetések alkalmával az érdeklődő hallgatók tehettek fel kérdéseket a szakfelelősöknek és szakkoordinátoroknak. Válaszokat kaptak nemcsak a képzés tanulmányaira vonatkozóan, hanem arról is, hogy a tanszékek, intézetek különböző kutatási tevékenységeiben a már elsajátított tananyagot hogyan tudják hasznosítani, az ott folyó munkákba bekapcsolódni. És persze mindenki kíváncsi volt arra is, hogy hogyan lehet majd a végzés után elhelyezkedni.

A Szaktalálkozó – mesterfokon programsorozat célja, hogy a hallgatók személyre szabott információkon keresztül tájékozódhassanak a további tanulmányi lehetőségekről. Döntésüket megalapozottan, saját élethelyzetük és érdeklődésük alapján, de mindenképpen a további tanulmányok mellett hozhassák meg. Ehhez pedig a Kar vezetése és valamennyi oktatója partnere a hallgatóknak.

A második "Szaktalálkozó mesterfokon" március 20-án, szerdán 16.30 órakor kerül megrendezésre. Ekkor a Növénytermesztő mérnök, a Természetvédelmi mérnök, az Ökogazdálkodási mérnök és a Mezőgazdasági vízgazdálkodási mérnök szakokról lehet majd bővebb információkat kapni. Várunk akkor is minden érdeklődőt!