II. Szaktalálkozó mesterfokon - beszámoló

Szaktalálkozó – mesterfokon

2019. március 20.

 

Második alkalommal került sor az MKK tizenkét MSc szakja közül négy szak bemutatkozására, amely rendhagyó módon nem frontális előadás keretében, hanem interaktív beszélgetés formájában zajlott le.

Bemutatkozott a mezőgazdasági vízgazdálkodási mérnöki MSc, a növénytermesztő mérnöki MSc, a ökológiai gazdálkodási mérnöki MSc, valamint a természetvédelmi mérnöki MSc szak.

Az asztalok körül kialakult kis csoportos beszélgetések alkalmával az érdeklődő hallgatók tehettek fel kérdéseket a szakfelelősöknek és szakkoordinátoroknak. Válaszokat kaptak nem csak a képzés tanulmányaira vonatkozóan, hanem hogy a tanszékek, intézetek különböző kutatási tevékenységeiben a már elsajátított tananyagot hogyan tudják hasznosítani, milyen elhelyezkedési ismeretekkel rendelkeznek a vezetők a már végzettek tekintetében.

A II. Szaktalálkozó mesterfokon célja, hogy az MSc-re felvételiző hallgatók minél szélesebb körben legyenek az ismeretek birtokában, egy oldottabb környezetben bátran kérdezhessenek, ne maradjon „elvarratlan szál”, amikor a továbbtanulásról kell meghozniuk a döntésüket. Valamint ösztönözzük az alapszakos hallgatóinkat, hogy miért is érdemes továbbtanulni, és lehetőleg az MKK MSc szakját választani.