Kevesebb élelmiszerhulladékot
Megdöbbentő adatokat ismertetett Aleksza László egyetemi docens, a SZIE Víz- és Hulladékgazdálkodási Tanszékének vezetője azzal kapcsolatban, milyen pazarló módon használja, pontosabban nem használja fel az emberiség az élelmiszeripari termékeket.
A föld lakosságának ellátására évente 4 milliárd tonna élelmiszert állítunk elő, de ebből 1,5 milliárd tonnát már nem élelmiszerként hasznosítunk; a megtermelt élelmiszer egyharmadával a hulladékgazdálkodás szakemberei találkoznak, vagyis a sok energia és nyersanyag felhasználásával előállított, majd kidobott élelmiszert hulladékként kell feldolgozni vagy újrahasznosítani.
Erről volt szó az ORBIT 2014, 9. Nemzetközi Tudományos Konferencián, amelyet június végén tartottak Gödöllőn, az egyetemen.
Teljes cikk megtekintése a letölthető dokumentumban
Csatolmány | Méret |
---|---|
kevesebb_elemiszerhulladekot.pdf | 273.56 KB |