Kevesebb élelmiszerhulladékot

Megdöbbentő adatokat ismertetett Aleksza László egye­temi docens, a SZIE Víz- és Hulladékgazdálkodási Tanszé­kének vezetője azzal kapcsolatban, milyen pazarló módon használja, pontosabban nem használja fel az emberiség az élelmiszeripari termékeket.

A föld lakosságának ellátására évente 4 milliárd tonna élelmiszert állí­tunk elő, de ebből 1,5 milliárd tonnát már nem élelmi­szerként hasznosítunk; a megtermelt élelmiszer egyhar­madával a hulladékgazdálkodás szakemberei találkoz­nak, vagyis a sok energia és nyersanyag felhasználásával előállított, majd kidobott élelmiszert hulladékként kell feldolgozni vagy újrahasznosítani.

Erről volt szó az ORBIT 2014, 9. Nemzetközi Tudományos Konferencián, amelyet június végén tartottak Gödöllőn, az egyetemen.

 

Teljes cikk megtekintése a letölthető dokumentumban

 

CsatolmányMéret
PDF icon kevesebb_elemiszerhulladekot.pdf273.56 KB