MKK Diplomaátadó ünnepség

MKK Diplomaátadó ünnepség 2019 december 13.

˝Nincsen a világnak még olyan csodája, mint mikor a gödöllői gazdász felül a lovára!˝

 

A 2019/2020-as tanév téli záróvizsgaidőszakában végzett hallgatóinknak ünnepélyes keretek között kerültek átadásra az oklevelek a Mezőgazdaság- és Környezettudományi Karon. Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével Petőházi Tamás a Gabonatermesztők Országos Szövetségének elnöke, a Szent István Egyetem rektori vezetése, a társkarok dékánjai, valamint a Magyar Rektori Konferencia Agrártudományi Bizottságának elnöke, a Kaposvári Egyetem Agrár- és Környezettudományi Karának dékánja, Dr. Tossenberger János.

Külön öröm volt számunkra, hogy itt köszönthettük Mr. Domingos Bernando Feliciano Pacheco minisztertanácsos urat, az Angolai Köztársaság Nagykövetségéről.

Dr. Palkovics László rektor úr köszöntője után Petőházi Tamás köszöntötte az ünnepségen részt vevőket, melyet Dr. Heltai Miklós dékán úr ünnepi beszéde követett.

„Aki csak egyszer volt gólya Gödöllőn, az tudja, hogy az idézett sor a Gazdász Himnusz első sora. Ezzel kezdődnek a tanulmányok gólyaként, ez az első lecke, amit meg kell tanulni. És ezzel is fejeződik be a végzős bálon a Köcsög-avatón.”

Majd kiemelte: „˝Kell egy csapat˝, ahogy ezt Minarik Ede, a Csabagyöngye futballcsapat legendás mosodása mondja. Kell egy közösség, ahová tartozni érdemes. Kell egy közösség, ahová tartozni megtiszteltetés, amit sokszor láthatatlan kötelékek tartanak össze, de összetartanak. Mindenen keresztül, évtizedeken át.”

Az ünnepi köszöntőt a Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar Tiszteletbeli Tanácsadója címek átadása követte. Az idei évben Patakiné dr. Várkonyi Eszter a Nemzeti Biodiverzitás és Génmegőrzési Központ tudományos főmunkatársa, Antal Gábor a Hód-Mezőgazda Zrt. vezérigazgatója, és Bucsi Tamás az Agro Aim Hungária Kft ügyvezető igazgatója kapták.

Nyugdíjba vonult kollégáink köszöntése sem maradt el, Horvainé Dr. Szabó Mária egyetemi docens és Dr. Kovács Alfréd Pál egyetemi docens az Állattenyésztés-tudományi Intézet oktatóinak kívánunk nyugdíjas éveikhez további sikereket, jó egészséget!

A Magyar Tudományos Akadémia Talajtani, Vízgazdálkodási és Növénytermesztési Tudományos Bizottsága az idei évben Dr. Jolánkai Márton egyetemi tanárnak ítélte oda a Surányi János Díjat, amely a szakma legnagyobb elismerését kifejező kitüntetés és évente egy alkalommal, egyetlen személynek ítél oda a kuratórium. A díjat Dr. Izsáki Zoltán professzor úr adta át.

Bonafarm ösztöndíjat nyert hallgatóink – Szabó Boglárka takarmányozási és takarmánybiztonsági  mérnök MSc, Tóth Ákos növényorvos MSc, Tóth Eszter Kató takarmányozási és takarmánybiztonsági mérnök MSc.

27 hallgató részesült dékáni különdíjban a tanulmányi idő alatti egyenletes, kimagasló teljesítményéért és a záróvizsgán nyújtott kiváló szerepléséért. Ezt követően a Hallgatói Önkormányzat elnöke az „Év hallgatója” kitüntetést átadta Vancsura Zoltán végzős hallgatónak.

A hagyományoknak megfelelően minden diplomaátadó ünnepségen egy-egy szakfelelős búcsúzik a hallgatóktól. Most Dr. Helyes Lajos professzor úr a kertészmérnök alapképzés szakfelelőseként búcsúztatta a hallgatókat.

A hallgatók nevében Kispál Luca természetvédelmi mérnök BSc szakos hallgató mondta el útravaló gondolatait, míg a végzős évfolyamok nevében Bekő Dóra okleveles takarmányozási és takarmánybiztonsági mérnök búcsúzott.

A magyar és angol nyelvű fogadalomtételt követően 300 végzett hallgató vehette át alap- és mesterszakon, illetve szakirányú továbbképzésen megszerzett oklevelét.

Heltai Fruzsina és Heltai Zita műsora tette ünnepségünket emlékezetessé magyar népdalokkal és saját szerzeményük előadásával.

Gratulálunk frissen végzett hallgatóinknak!

A fotókat Balázs Gusztáv készítette.