Rangos kitüntetést kapott Magyarország Nemzeti Atlasza

A Nemzetközi Térképészeti Társulás (International Cartographic Association) 2019. július 15-20. között Tokióban tartotta a kétévente megrendezésre kerülő Nemzetközi Térképészeti Konferenciát (International Cartographic Conference - ICC). A rendezvény keretein belül hagyományosan megszervezett International Cartographic Exhibition mindig az előző két év legjelentősebb kartográfiai alkotásait mutatja be egy előzetes válogatást követően.

A nemzetközi szakmai zsűri hét kategóriában díjazta az elmúlt két évben megjelent térképészeti alkotásokat. Az "Atlasz" kategóriában az I. helyet Magyarország Nemzeti Atlasza Természeti Környezet c. kötet angol kiadása nyerte.

A National Atlas of Hungary - Natural Environment c. atlasz a 2017-2019 közötti időszakban az "Atlases" kategóriában bejutott több mint 40 résztvevő közül bizonyult a legjobbnak és kapta meg a "ICA International Cartographic Exhibition Award Winner" címet.

A zsűri méltatásában kiemelte az átfogó atlasz kartográfiai sokszínűségét, amellyel Magyarország és környezetének természeti állapotát mutatja be infografikák, grafikonok és szöveges leírások kíséretében.

A Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar oktatói, Csákiné dr. Michéli Erika, dr. Centeri Csaba és dr. Malatinszky Ákos szerzőként több fejezet megalkotásában részt vállaltak.

Gratulálunk az elismeréshez és büszkeséggel tölt el bennünket, hogy karunk oktatói tudásukkal hozzájárultak a kötet szerkesztéséhez!

Az elismerésről bővebben: http://www.mtafki.hu/MNA_elismeres.html