Új ösztöndíj lehetőség a hallgatók számára

A Hidvégi Béla Vadásztrófea Alapítvány ösztöndíjat alapított a Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar szakirányú tanulmányokat folytató hallgatói részére. Az ösztöndíj alapításáról szóló dokumentumot Budapesten, a 27. FeHoVa kiállítás keretén belül, az Alapítvány standján Hidvégi Béla alapító és dr. Heltai Miklós, a SZIE MKK mb.dékánja írta alá, február 14-én, pénteken.

A pályázatra minden olyan hallgató jelentkezhet, aki legalább egy sikeresen lezárt félévvel rendelkezik. Az ösztöndíj időtartama egy év, a sikeres ösztöndíjas a következő pályázati kiírásban újra pályázhat.

Az ösztöndíj és az Alapítvány célja is az, hogy megismertesse és széles körben elfogadottá tegye a vadászat és vadvédelem ügyét, a két szakterület egymásrautaltságát. Szintén kiemelt cél a világ vadászható vadfajainak – különös tekintettel a vadászható hegyi vadfajokra – megismertetése, együtt a világ nagy vadászati szervezeteinek működési rendszereivel, továbbá Hidvégi Béla vadászati filozófiájával.