Vas-, gyémánt- és aranydiplomákat adtak át Gödöllőn

Jeles, a későbbi generációk tagjai által irigyelt tanárok tanították önöket, kezdte beszédét a Szent István Egyetem rektora, majd kiemelte: az évfolyamok nagy része a szakmában maradt, a mezőgazdaság különböző területein fejtette ki tevékenységét a termeléstől a közigazgatáson át a kutatásig. A Gödöllőn és Zsámbékon végzettek sokat tettek azért, hogy hazánk mezőgazdasága a múlt század 70-es és 80-as éveinek fejlettségi szintjére emelkedjen, amikor is versenyképességével nemzetközi elismertséget szerzett.

A Szent István Egyetem büszke Önökre, s bízom benne, hogy Önök is büszkék az Alma Materre – fejezte be köszöntőjét dr. Tőzsér János.

Az egyetem ezen a szép ünnepen megerősíti az Önök számára 1952-ben, 1957-ben és 1967-ben kiadott diplomákat, folytatta dr. Posta Katalin. A jubileumi oklevelek közül a vasdiploma tűnik a legprózaibbnak, mégis jelentős szimbólum, hiszen a stabilitást tükrözi. A gyémántdiploma a maximális keménység jelképe. Az aranydiplomával pedig azt a tényt nyilvánítja ki és becsüli meg az iskola, hogy volt diákjai becsülettel megtették, ami tőlük tellett.

A kari vezető arról is szólt, hogy az ünnepeltek még azzal a szemlélettel dolgozhattak, hogy ami elromlott, azt megpróbálták kijavítani. Napjainkra ez a képességünk jórészt elveszett. Ezért is kell még jobban megbecsülni az időseket, hiszen az ő tanácsaik nem a pillanatoknak szólnak.

Az ünnepségen 7 vasdiplomást, 48 gyémántdiplomást és 145 aranydiplomást köszöntöttek.

 

 

 

 

 

 

 

Balázs Gusztáv felvételei