A Víz Világnapja fotópályázat

Felhívás

A Víz Világnapja alkalmából a Szent István Egyetem Agrár- és Gazdaságtudományi Kara (továbbiakban Szervező) fotópályázatot hirdet.

Pályázni két kategóriában digitális fotókkal, illetve GIF-ekkel, néhány perces mozgóképekkel lehet, a fotopalyazat@gk.szie.hu e-mail címre.

Téma: A témaválasztás fókuszában a víz, annak problémái, megoldási lehetőségei állnak. A 2019-es Víz Világnapjának témája „Vizet mindenkinek” Minden embernek joga van a biztonságos vízhez. Sajnos ez a világon nem egyformán elérhető mindenki számára. Az idei évben a következő társadalmi csoportokra hívja fel a figyelmet az UN Water szervezete: nők, munkások, vidéki emberek, anyák, bennszülött csoportok, tanulók, gyermekek. A beküldött fotóknak és GIF-eknek ezen témák közül kell kikerülnie.

Pályázók köre: A pályázaton kizárólag a Szent István Egyetem hallgatói vehetnek részt. Az Egyetem minden Karának, alap-, mester-, doktori, illetve szakirányú továbbképzésben és távoktatásban részt vevő hallgatói mind nappali, mind levelező tagozaton.

Beküldés módja: A pályamunkákat elektronikus formában a SZIE hallgatói e-mail fiókokról várjuk (ezzel a hallgatói jogviszonyuk részben igazolódik) fotopalyazat@gk.szie.hu

Csatolmányok:

 • Pályamunka, fotó, és/vagy GIF
 • Nyilatkozat (1) saját fotóról
 • Nyilatkozat (2) amelyet a pályázó akkor köteles kitölteni, ha a pályamunkát képező fotón, GIF-en felismerhetően egy személy szerepel. Nem szükséges kitölteni csoportkép, tömegfotó, tehát olyan fotó, GIF esetén, amin kifejezetten emberek csoportját fényképezik anélkül, hogy bárkit egyedileg kiemelnének.

Beküldési határidő: 2019. február 28.

Részvételi feltételek:

 • A pályázóknak jogi felelősségének tudatában nyilatkoznia kell arról, hogy az egyetem hallgatója és a beküldött fotó a saját készítésű munkája.
 • A képek ne legyenek nagyobbak max 5 megabájtnál (MB), kizárólag JPEG fájlformátum megengedett. A videók max. 10-15 másodperc időtartamúak legyenek.
 • A pályázat szervezője fenntartja azt a jogot, hogy minden olyan képet, videót kizár a pályázatból, ami nagyban eltér a tematikus irányvonalaktól. A kizárásról előzetes értesítés nem érkezik. A pályázaton résztvevő pályaműveket szakmai zsűri választja ki.
 • A pályázaton való részvétel által a pályázó által nevezett pályaműveket a szervező felhasználhatja saját reklám és munkaanyagként és egy visszavonhatatlan korlátlan jogot élvez a pályázó képei felett.
 • A pályaművek közzétételével kapcsolatosan a szervező feltünteti a pályázót, mint szerzőt teljes névvel.
 • A fotók, videók a pályázó által történő visszavonása a versenyből, pályázat elbírálási határidejének letelte előtt, kizárólag arról az e-mail címről küldött levélben lehetséges, amelyről apályázó a pályamunkát benyújtotta.
 • Ha a nyertes pályázó az értesítés napjától számított 5 napig nem válaszol, a nyeremény jogosultságától eláll, és a pályázat szervezője egy másik győztest léptet a helyére.
 • A beérkezett anyagokból egy szakmai zsűri I, II, és III. helyezettet fog választani, valamint az összes beérkezett pályamunka közül Facebookos szavazás útján különdíjast fogunk hirdetni.
 • A beküldött pályamunkák kiállításon vesznek részt március 18 és március 29 között a Szent István Egyetem Agrár- és Gazdaságtudományi Karának Könyvtárában (5540 Szarvas, Szabadság út 1-3).
 • A nyerteseket e-mail-en értesítjük, legkésőbb március 14-ig.
 • A fotó, videó beküldésével a pályázó elfogadja a részvételi feltételeket.

Ünnepélyes díjátadó:

A nyertes pályázatok díjátadója 2019. március 22-én a Szent István Egyetem Agrár- és Gazdaságtudományi Karának Könyvtárában, a XXI. Századi Vízgazdálkodás a Tudományok Metszéspontjában című II. Víztudományi Nemzetközi Konferencia keretében.

További tájékoztatás: csengeri.erzsebet@gk.szie.hu e-mail címen, vagy a 66/313-311/2201 telefonszámon.

 

http://gk.szie.hu/content/fotopalyazat